5 tips om warmte in uw huis toe te voegen in koude tijden

Met de gure wintermaanden weer voor de deur kunt u best dat beetje extra warmte in huis gebruiken. Daarom hier 5 tips om in deze koude tijden warmte in uw huis toe te voegen. Zes maanden onder een dekentje met een kop thee of chocolademelk op de bank klinkt in eerste instantie prima, maar dit doen we uiteraard wel met sfeer om ons heen.

  1. Warm en wollig. Een vloerkleed bij de zit- of eethoek zorgt direct voor een warm knus sfeertje. In de winter kiest u lekker voor een grof wollen kleed met mooie breisels en patronen. Ziet u uzelf al zitten met de regen die op de ramen tikt en een bord apfelstrudel voor u? Leuke tip om in de winter net voor een wat warmer kleed te gaan. Waar u in de lente/zomer voor een mooi grof linnen of jute kleed zou gaan, kies dan in de herfst/winter voor een wat soberder warm wollen kleed om u dat heerlijke thuis gevoel te geven.
  2. Geuren en kleuren. Houdt u af en toe wel van wat afwisseling in uw interieur? Dan is het daar nu de tijd voor. Terwijl het buiten guur en koud is bent u binnen lekker aan het sauzen. Bedenk u wat voor kleur u mooi lijkt deze herfst/winter. Kies een wand in uw woning die wel een opfrissertje kan gebruiken en ga voor warme tinten. Oud roze, okergeel, donkergroen of aubergine; allemaal kleuren die momenteel erg in trek zijn en kleur combineren met kleur mag ook prima. Zo gaat oud roze prima met donkerblauw en donkergroen met okergeel geeft ook een mooi accent. Vind u het te spannend om een muurtje in een opvallende tint te sauzen, kies dan voor een krukje in een mooie tint die u terug laat komen in andere accessoires.
  3. On fire. Lantaarns, waxinelichthouders en kaarsenstandaards. Instant sfeermaker in huis, vooral wanneer het om 19.00 uur donker en koud is buiten. Heerlijk alle kaarsjes aan en lang natafelen. Wanneer u denkt aan een verbouwing of nieuwe inrichting van uw (woon)kamer, neem dan ook eens een gashaard in gedachten als u deze nog niet in uw woning heeft. Vaak nog prima te plaatsen na wat aanpassingen en de sfeermaker van uw woning. Mocht u hier advies over willen, kunt u natuurlijk altijd even contact met mij opnemen over mogelijkheden voor uw woning qua indelingen en help ik u graag met het realiseren van uw droominterieur.
  4. Pillow talk. Uw woning helemaal herfst en winterklaar maken met een klein budget is ook geen enkel probleem. Schaf een berg nieuwe kussens aan in winterse stoffen als wol, leer, vilt en fluweel en combineer alles lekker door elkaar heen. Houdt een kleurenpalet aan van twee of drie kleuren en combineer print met breisels en franjes met pompoms. Warme beige en bruintinten met oranjerood en donkergroen zorgen voor een heerlijk warm herfstgevoel. Voor unieke kussens kijkt uw bij Sissy-Boy homeland en bij H&M homeland kunt u gave eyecatchers voor een mooi prijsje scoren.
  5. Apples en Pumpkins. Nu uw woning de herfst/winter metamorfose achter de kiezen heeft, is het voor u tijd om op die bank te kruipen en heerlijk weg te doezelen met een boek of een goede film. Dit doet u uiteraard met een heerlijk puntje vers gebakken appeltaart en een zelfgemaakt pompoensoepje. Tip van de dag voor de appeltaart: na het deeg in de vorm gedaan te hebben, schaaf wat spijs over de bodem en doe hierna het appel/rozijnen mengsel over het spijs heen. Bedek met de stroken deeg. Verhit wat abrikozenjam en strijk deze over de gehele appeltaart. Taart in de oven en genieten maar…