Droom van een slaapkamer

Zachte zeegroene tinten, licht vergrijst hout en veel wit. Deze ingrediƫnten heb ik gebruikt voor de slaapkamer van een gedateerde woonboerderij. In het eerste gesprek kwam al goed naar voren dat de bewoonster van gezellige vrolijke kleuren hield. Ook liet ze doorschemeren dat blauw haar lievelingskleur was. Verdwalen kun je makkelijk met alle mooie tinten blauw die er zijn. Ik koos voor een zeegroene / teal achtige kleur blauw.

De gehele slaapkamer moest op zijn kop en kreeg door een extra wand te zetten een mooie inloopkast. Om te kamer een unieke twist te geven hebben we gekozen om de wand waar het bed tegenaan kwam te staan te behangen met een fotobehang van wolken. Dit tovert de slaapkamer gelijk om tot een ruimte waar je heerlijk tot rust komt en kunt wegdromen.

interieuradvies, interieurstyling, interieurontwerp, slaapkamer, tealblue, teal, zeegroen

Omdat er veel houten accessoires in de vorm van een oud houten bankje, gave houten lampen en schalen in de slaapkamer zouden komen. Hebben we gekozen voor een licht grijze laminaat vloer. Welke mooi egaal is en prachtig kleurt bij het zeegroen, hout en wit. Zo is de vloer ondergeschikt en gaat alle aandacht naar de mooie wandbekleding en de warm houten accessoires.

Zeegroen, ook wel tealblue, mint of jade genoemd, is een mooi rustige tint om in de slaapkamer toe te voegen. Omdat iedereen het tegenwoordig al druk heeft met werk, sport, vrienden en noem het maar op. Het stressniveau ligt enorm hoog, maar thuis wil je terugkomen in een basis van rust, ruimte en relaxen. Kleur heeft veel invloed op je gemoedstoestand en daarom is kiezen voor een rustgevende kleur belangrijk. Vooral in de slaapkamer, waar het regel nummer 1 is dat je heerlijk tot rust komt en oplaad voor een nieuwe drukke dag.

 

interieuradvies, interieurstyling, slaapkamerstyling, interieurbegeleiding, tealblue

Is jouw slaapkamer ook toe aan een opknapbeurt? Aarzel niet en stuur mij jouw vraag, wens of verzoek.

Bronnen/foto’s: via pinterest en vtwonen