Interieurontwerp Oudewater

Op een prachtige locatie in Oudewater stond een oude boerderij. Mijn opdrachtgevers woonden hier al een tijd, maar hadden een woonwens. Een geheel nieuwe boerderij met karakteristieke kenmerken in combinatie met het industriële van nu. Arco Architecten werd hiervoor ingeschakeld en voor het interieurontwerp, advies en de styling benaderden ze mij. Opdracht voor mij was: een sfeervol interieur creëren waar het hele gezin zich echt thuis zou voelen. De wensen voor kleuren en materialen waren ook al snel duidelijk. Natuurlijke kleuren en materialen. Veel staal, hout en een accent blauw hier en daar.

Open ruimte met verrassend haardmeubel.

Om de grote woonkamer aan de woonwensen van mijn opdrachtgevers te laten voldoen, hebben we met het interieurontwerp ervoor gekozen om midden in de woonkamer een open wand met haard te plaatsen. Dit is een echte eye-catcher geworden en zorgt tevens voor een afgezonderde werk- en speelhoek voor de kinderen. Doordat het muurtje niet geheel tot het plafond loopt, ervaar je nog de complete ruimte van de woonkamer.

Een dubbele functie meegeven door meedenken in het interieurontwerp.

Vanuit de ruime zit kijk je heerlijk door de grote glazen stalen pui de tuin in. Door voor de glazen pui twee grote draaifauteuils te plaatsen, hebben deze een dubbele functie gekregen. Betrekken bij de ruime zithoek, of 180 graden draaien en even dromerig wegkijken richting de Hollandsche IJssel. Een grote boekenkast was een vereiste in de woonkamer, maar al die boeken zomaar in het zicht iets minder de wens. Hiervoor ontwierp ik een op maat gemaakte boekenkast met twee houten schuifdeuren. Zo kwam er gelijk ruimte om wat decoratie objecten mooi te presenteren en extra sfeer toe te voegen.

Lichtinval van leefkeuken tot woonkamer.

Door het plaatsen van de dubbele stalen taatsdeuren is een prachtige doorkijk gerealiseerd. Zowel richting de woonkamer als richting de eetkamer en keuken, komen deze terug. Gevolg: een enorme bak zonlicht die het huis komt binnenvallen. De zichtlijn van leefkeuken naar woonkamer wordt versterkt door het verlichtingsplan met zwarte inbouwspots.

De ruime houten keuken, gemaakt door van Lieshout keukens steekt mooi af tegen de vloer van bourgondische dallen van Kersbergen. En aan de eettafel van maar liefst 3 meter lang met stoelen in prachtige blauwtinten en verschillende texturen kan het gezin uren tafelen. De blauwe accenten die overal terugkomen geven het geheel een frisse uitstraling en verbinden de woonkamer met de leefkeuken.

Resultaat om van te dromen.

Het resultaat, (gehele bouw gerealiseerd door: Hagoort Bouw) een heerlijk lichte boerderij anno nu. Veel grof hout, zwart staal, en overige natuurlijke materialen. Warm afgestyled met persoonlijke vondsten en mooie accessoires. Voor meer informatie of om een vrijblijvende afspraak te maken voor interieurontwerp verwijs ik graag door naar hier.